Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι κάτι περισσότερο από ένα σχολείο, είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά, ένα δεύτερο σπίτι γεμάτο αγάπη και ασφάλεια.

Το έργο της εστιάζεται στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 1 ½ έως 5 ½ ετών που πρώτη φορά αποχωρίζονται το σπίτι τους, με τρυφερότητα και ευγένεια, με την ίδια προστατευτικότητα που δέχονται από τους γονείς τους. Ο όμορφος, πολύχρωμος κόσμος της είναι στα μάτια τους ένας μαγικός τόπος.

Με φαντασία και δημιουργικότητα μαθαίνουν να εκδηλώνουν τα ταλέντα τους, έχοντας στο πλευρό τους έμπειρους δασκάλους που τα καθοδηγούν, με ευαισθησία και ακολουθώντας τα σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά δεδομένα της προσχολικής αγωγής, να κατακτήσουν τη γνώση, να αναπτύξουν την προσωπικότητα και το πνεύμα τους μέσα από τη διδαχή, το παιχνίδι και την τέχνη.

Στόχος της είναι να εξελιχθούν σε ανεξάρτητα άτομα, εξοπλίζοντάς τα νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά για τα επόμενα στάδια της εκπαίδευσής τους.

Με την κοινωνική προσφορά στο dna της από το 1921, καθώς ιδρύθηκε από ομάδα εθελοντριών, δημιουργώντας κατασκηνώσεις αλλά και μια μοναδική για την εποχή παιδιατρική κλινική στη Β.Ελλάδα, η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ συνεχίζει να προσφέρει, αφού παράλληλα με το βρεφονηπιακό σταθμό και το νηπιαγωγείο, λειτουργεί τη «Ζεστή Αγκαλιά» ένα μοναδικό πρόγραμμα για την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και το Κοινωνικό Παιδιατρείο, ενώ συμβάλλει, πάντα υπέρ του παιδιού, με διάφορες κατά περίπτωση δράσεις.