Ο Βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ στεγάζεται σ’ ένα ανακαινισμένο κτίριο 2.670m2 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατάλληλα διαμορφωμένο για την υποδοχή μικρών μαθητών, με υψηλές προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής.

Όλοι οι χώροι του είναι λειτουργικοί και χαρούμενοι, ώστε να προκαλούν τα παιδιά να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που προάγουν τη φυσική, νοητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά κατανέμονται στις αίθουσες διδασκαλίας, τις τραπεζαρίες και τους χώρους ύπνου ανάλογα με την ηλικία τους.

Επιπλέον υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για μια σειρά δραστηριοτήτων όπως θεατρικά παιχνίδια, ρομποτική, αγγλικά, μπαλέτο, περιβαλλοντική αγωγή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, και άλλες δράσεις από εκπαιδευτικές ομάδες που φιλοξενούνται στο σχολείο.

Στο χώρο του σχολείου υπάρχει μεγάλη οργανωμένη αυλή για ασφαλές, απολαυστικό παιχνίδι και ταράτσα ειδικά διαμορφωμένη όπου πραγματοποιείται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής με δενδροφύτευση και λειτουργία φυτωρίου με καλλωπιστικά φυτά και εποχιακά λαχανικά.