Με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, η  ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, συνεχίζει να προσφέρει καθώς παράλληλα με τον Βρεφονηπιακό σταθμό  – Νηπιαγωγείο, λειτουργεί τη «Ζεστή Αγκαλιά» ένα μοναδικό πρόγραμμα για την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και το Κοινωνικό Παιδιατρείο.

Ζεστή Αγκαλιά

Η «Ζεστή αγκαλιά» είναι ένα πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά (2.5 – 3.8 ετών τον Σεπτέμβριο κάθε σχολικής χρονιάς) με αναπτυξιακές δυσκολίες. Στεγάζεται σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους, λειτουργικούς και ευχάριστους χώρους στον κτίριο της Εθνικής Αμύνης.

Το τμήμα, στοχεύει στην παιδαγωγική πλαισίωση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προσφέροντας ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο, παιδαγωγικό και θεραπευτικό πρόγραμμα με  ενεργό παρουσία ειδικών της ψυχικής υγείας του παιδιού και παιδαγωγών, στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας παιδιών.

Συγκεκριμένα στόχος είναι η εξατομικευμένη πλαισίωση των παιδιών, η ενίσχυση της ανάπτυξης των, γνωστικών αλλά κυρίως των επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης σε θέματα οργάνωσης της συμπεριφοράς και αυτοεξυπηρέτησης. Επιπλέον στόχος είναι και η σταδιακή ένταξή τους στο περιβάλλον του βρεφονηπιακού σταθμού, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία της ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον.

Βασική αρχή του προγράμματος είναι η συνεργασία με τους γονείς (ατομική συμβουλευτική, ομάδες γονέων) καθώς επίσης και με τους φορείς (σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο) που παρακολουθούν τα παιδιά.

Η επαγγελματική ομάδα που στηρίζει το τμήμα αποτελείται από ειδικούς της ψυχικής υγείας του παιδιού. Ο συντονισμός και η επιστημονική εποπτεία γίνεται εθελοντικά από τον καθηγητή της παιδοψυχιατρικής κ. Γρηγόρη Αμπατζόγλου, υπεύθυνο της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε ημερήσια βάση (από 08:00-13:00) από αρχές  Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Ιουλίου κάθε σχολικής χρονιάς.

Κοινωνικό Παιδιατρείο

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ έχοντας συναίσθηση της ιστορίας της και των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών των συνανθρώπων μας, δημιούργησε το Κοινωνικό Παιδιατρείο και παρέχει δωρεάν παιδιατρική εξέταση, από παιδίατρο νεογνολόγο, ανασφάλιστων και απόρων παιδιών ηλικίας
από 0 έως 10 χρόνων.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00-12:00 στο κτίριο της Εθνικής Αμύνης 17 – Κέντρο,  Θεσσαλονίκη

Για ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα : 2310 270 466, 2310 227 748

Πρόγραμμα ζωοθεραπείας

Γίνεται μέσω του Κόι, ενός εκπαιδευμένου μπόρντερ κόλεϊ, που έχει ειδική πιστοποίηση για αλληλεπίδραση με παιδιά προσχολικής  ηλικίας.