Μέριμνα Παιδιού

Η Μέριμνα Παιδιού ιδρύθηκε το 1921 με στόχο την προστασία του παιδιού.

Οι κατασκηνώσεις και η παιδιατρική κλινική της προσέφεραν επί μισό αιώνα πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες μικρούς μαθητές, χαρίζοντάς τους σωματική και ψυχική υγεία. Σήμερα η Μέριμνα Παιδιού λειτουργεί τρεις παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά δεδομένα της προσχολικής αγωγής, και προωθεί την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού σε ένα περιβάλλον που εμπνέει αγάπη, ασφάλεια και ψυχαγωγία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τμήμα Βρεφικής Ηλικίας

Hλικία 18 μηνών – έως 2 ½ ετών. Λειτουργεί μόνο στον σταθμό της Εθνικής Αμύνης.

Σε έναν άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο χώρο, ιδιαίτερα ευχάριστο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ευαίσθητης βρεφικής ηλικίας, οι έμπειρες βρεφοκόμοι μας αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα, αγάπη και ιδιαίτερη στοργή τη φροντίδα των μικρών σας αγγέλων και την συναισθηματική υποστήριξη του αποχωρισμού από το σπίτι και της προσαρμογής στον σταθμό.

Περισσότερα…

Τμήμα Μικρών Προνηπίων

Ηλικία 2 ½ έως 3 ½. Το τμήμα μικρών προνηπίων λειτουργεί και στις δυο εγκαταστάσεις μας : Εθνικής Αμύνης 17, και στους Νέους Επιβάτες, Δήμος Θερμαϊκού

Μέσα από ιδιαίτερα ευχάριστες και παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά αποκτούν νέες γνώσεις και εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιούνται και γνωρίζουν το έμμεσο και άμεσο περιβάλλον τους.

Περισσότερα…

Τμήμα Προνηπίων

Ηλικία 3 ½ έως 4 ½. Το τμήμα προνηπίων λειτουργεί και στις δυο εγκαταστάσεις μας : Εθνικής Αμύνης 17 και στους Νέους Επιβάτες, Δήμος Θερμαϊκού.

Τα παιδιά μέσα σ’ ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον εξερευνούν με τις αισθήσεις, δημιουργούν ιδέες και δομούν τη γνώση. Μέσα από κατάλληλα παιδαγωγικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών, φροντίζουμε για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών δίνοντας έμφαση στην ενεργητική και βιωματική μάθηση.

Περισσότερα…

Ειδικό Πρόγραμμα Ζεστή Αγκαλιά

Τμήμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες

Η «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» με σεβασμό στην πολύχρονη ιστορία της που είχε πάντα στόχο την προστασία του παιδιού, ξεκίνησε με τόλμη και αποφασιστικότητα τη λειτουργία της «ζεστής αγκαλιάς».

Πρόκειται για ένα τμήμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες ηλικίας από 2-5χρ. Το τμήμα λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο της οδού Εθνικής Αμύνης και στοχεύει στην παιδαγωγική πλαισίωση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ημερήσια βάση (από 07.00-15.00) στους χώρους ενός παιδικού σταθμού και σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά

Ζητήστε πληροφορίες

Κάντε κράτηση σήμερα!

Donec nibh dui, luctus vitae odio lorem ipsum dolor at, consequat mattis neque. Sed imperdiet id tortor eget sodales.

[contact-form-7 id=”789″]

Γιατί να επιλέξετε την Μέριμνα Παιδιού

Εμπειρία στην διαπαιδαγώγιση

Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Εμπειρία χρόνων

Ευχαριστημένοι γονείς

Ευέλικτα τμήματα

Κεντρικές τοποθεσίες

Είπαν για εμάς