Ζεστή αγκαλιά

ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

Η «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» με σεβασμό στην πολύχρονη ιστορία της που είχε πάντα στόχο την προστασία του παιδιού, ξεκίνησε με τόλμη και αποφασιστικότητα τη λειτουργία της «ζεστής αγκαλιάς».

Ζεστή Αγκαλιά Ζεστή Αγκαλιά

Πρόκειται για ένα τμήμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες ηλικίας από 2-5χρ. Το τμήμα λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο της οδού Εθνικής Αμύνης και στοχεύει στην παιδαγωγική πλαισίωση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ημερήσια βάση (από 07.00-15.00) στους χώρους ενός παιδικού σταθμού και σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά.

Ζεστή ΑγκαλιάΗ επιστημονική εποπτεία εξασφαλίζεται χάρη στη συνεργασία με μια συμβουλευτική επιτροπή παιδοψυχιάτρων και την ενεργό παρουσία ειδικών της ψυχικής υγείας του παιδιού (ψυχολόγος, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια) και ειδικών βρεφονηπιοκόμων.

Η ομάδα των ειδικών υποδέχεται μετά από ραντεβού τους γονείς και τα παιδιά, αξιολογεί τις δυσκολίες τους και προτείνει κατάλληλα προσαρμοσμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα και πιθανές παράλληλες, θεραπευτικές προτάσεις σε συνεργασία με τους φορείς που παρακολουθούν τα παιδιά.

Η πορεία και η εξέλιξη του παιδιού παρακολουθείται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς από την ομάδα των ειδικών και τις ειδικές βρεφονηπιοκόμους.

Η συμβουλευτική αυτή υπηρεσία είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους γονείς και τα παιδιά της Μέριμνας.

Μέριμνα Παιδιού

bottom